Image

Līdz 1. augustam uzņēmēji var pieteikties SEB Izaugsmes programmā, kas sniedz daudzveidīgas zināšanas, biznesa ekspertu atbalstu, kā arī vērtīgus biznesa kontaktus. Programmas ietvaros notiks apmācības ar vietējo un ārvalstu ekspertu dalību, – uzņēmēji saņems praktiskus padomus un vairāku mēnešu garumā biznesa un inovāciju eksperti kļūs par uzņēmēju mentoriem. Šī gada Izaugsmes programmas mērķis ir veicināt ilgtspējīgu domāšanu un mudināt aktīvāk biznesā izmantot mākslīgā intelekta iespējas.

SEB Izaugsmes programmā, kas norit sešu mēnešu garumā, pieredzējuši eksperti palīdzēs jaunajiem uzņēmējiem attīstīt viņu biznesa idejas, strādājot komandās ar citiem uzņēmumiem. Šogad īpašu uzmanību veltīsim tam, lai dalībnieki – 14 ambiciozi Latvijas mazie un vidējie uzņēmumi – radītu inovācijas caur kopradi. Visas programmas laikā uzņēmums saņems individuālu programmas organizatoru un galvenā mentora atbalstu. Dalība programmā ir bez maksas.

“Izaugsmes programma notiek jau septīto gadu, tā paredzēta, lai jaunie uzņēmēji atraisītu savu potenciālu, radītu ko jaunu un inovatīvu, iemācītos strādāt komandā, kā arī veidotu vērtīgus kontaktus ar sadarbības partneriem. Mācības notiek pieredzējušu mentoru vadībā, kuri palīdz uzņēmējiem attīstīt sākotnējo ideju līdz dzīvotspējīgam produktam vai pakalpojumam,” Izaugsmes programmu raksturo SEB Inovāciju vadītāja Ance Āboliņa.

Izaugsmes programmā tiek aicināti mazi un vidēji uzņēmumi, kuru darbība ir vērsta uz inovācijām un sadarbību; kuri darbojas jau ilgāk nekā divus gadus; kuru gada apgrozījums pārsniedz 200 tūkstošus eiro; dalībniekus ar latviešu un angļu valodas zināšanām.

Pēc pieteikumu saņemšanas tiek veidotas uzņēmēju komandas, meklējot piemērotākos partneruzņēmumus kopradei. Tad notiks četras darbnīcas, kurās tiks definēti mērķi, pētītas inovāciju un koprades metodes, izstrādāti uz klientiem orientēti, ilgtspējīga biznesa modeļi. Programmas kulminācija ir “Prezentāciju diena”, kurā visas komandas stāstīs par savu projektu žūrijai.

Programmas mentori šogad ir pakalpojumu dizaina stratēģe, konsultante Liene Kupča (galvenais mentors); Rethink līdzdibinātāja, TalTech vecākā lektore Jana Kuka (Jana Kukk); Digitalist Finland rīkotājdirektors Jusi Hermunens (Jussi Hermunen); Katalista Ventures inovāciju partneris Arvīds Pleta (Arvydas Pleta). Programmas partneri ir Rethink un Katalista Ventures. Rethink ir stratēģiskā dizaina aģentūra, kas dibināta Igaunijā 2019. gadā. Katalista Ventures ir akseleratora uzņēmums, kas atrodas Lietuvā.

Kopš 2018. gada jau veiksmīgi noslēgtas astoņas Izaugsmes programmas kārtas un to absolvējuši jau vairāk nekā 80 Latvijas mazie un vidējie uzņēmumi. Absolventu vidū ir tādi uzņēmumi kā “Smiltenes piens”, “Skrivanek Baltic”, “Liepkalni”, “Centrālā laboratorija”, “Booking group”, “DentalArt”, “Altas IT”, “GP Nord” un citi.

Vairāk par Izaugsmes programmu.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk