Image

Noslēdzas vēl viens mācību gads, kurā skolēni izmantojuši iespēju gūt arī papildu zināšanas finanšu pratībā. Šogad SEB skolu vēstnešu programmai pieteicās rekordliels skolēnu skaits. Arī rezultāti, programmai noslēdzoties, ir iespaidīgi – programmas dalībnieki šogad novadījuši 1107 lekcijas saviem vienaudžiem. Kopumā trīs gados skolu vēstneši Baltijā novadījuši 2134 finanšu pratības lekcijas.

SEB Skolu vēstnešu programmā jaunieši apgūst finanšu pratības pamatzināšanas četrās lekcijās – par budžeta plānošanu, pirmajiem soļiem investīciju pasaulē, kiberdrošību, kā arī biznesa uzsākšanas iespējām. Pēc katras lekcijas jaunieši dalās ar jauniegūtajām zināšanām, vadot nodarbības citiem skolēniem.

“Trīs gadu laikā SEB Skolu vēstnešu programmu Baltijā absolvējuši ap 500 skolēnu. Savas lekcijas viņi novadījuši vairāk nekā 47 tūkstošiem vienaudžu. Ja pirmajā gadā programmā kā vēstneši piedalījās mazāk nekā 100 jauniešu, tad šogad – jau vairāk nekā 300. Programma kļūst arvien populārāka, un priecājos, ka tā palīdz uzlabot arvien vairāk skolēnu finanšu pratību. Protams, ļoti svarīga loma ir arī skolai un skolotājiem, atbalstot skolu vēstnešus un ļaujot viņiem vadīt lekcijas ārpus skolas programmas, par ko esam ļoti pateicīgi” saka SEB bankas Skolu vēstnešu programmas vadītāja Linda Šablinska.

Latvijā šogad SEB Skolu vēstnešu programmu absolvēja 108 jaunieši no dažādiem reģioniem. Kopumā viņi novadījuši 370 lekcijas 6,6 tūkstošiem skolēnu. Vairāk nekā puse programmas dalībnieku (56%) bija ārpus Rīgas: 24% – no Kurzemes, 16% – no Zemgales, 10% – no Vidzemes un 6% – no Latgales.

Visvairāk lekciju programmas laikā – 32 – novadīja Simona Ģierte no Dobeles Valsts ģimnāzijas. Pēc viņas vārdiem, SEB Skolu vēstnešu programma devusi jaunu pieredzi un zināšanas, kā arī lielisku iespēju izkāpt no komforta zonas, pasniedzot lekcijas citu klašu un skolu jauniešiem. “Dobeles Valsts ģimnāzijas skolēnu zināšanu līmenis vidusskolas posmā ir diezgan spēcīgs, jo pašreizējā mācību programma nodrošina nelielu ieskatu finanšu pratībā. Tomēr tas neapstādina jauniešus būt atvērtiem un motivētiem zināšanu papildināšanai – lekcijas jaunieši klausās ar interesi un uzdod dažādus jautājumus,” dalās Simona Ģierte.

Pieteikšanās 2024./2025. gada SEB skolu vēstnešu programmai tiks atvērta rudenī.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk