Image

Šī gada pirmajos sešos mēnešos jaunu auto segmentā privātpersonas visaktīvāk iegādājušās Volkswagen Tiguan, savukārt juridiskas personas – Toyota Corolla automašīnas. Tikmēr elektroauto klasē pirktākais modelis ir Ķīnā ražotais Ora Funky Cat, liecina Citadele Leasing apkopotā informācija.

Jaunu auto tirgū privātpersonas šogad visbiežāk iegādājušās tādus auto modeļus kā Volkswagen Tiguan, Toyota RAV4, kā arī Škoda Kodiaq. Biežāk iegādāto auto modeļu topā ir arī Toyota Yaris Cross, Toyota Corolla, Škoda Octavia, Dacia Duster, kā arī Hyundai Tucson.

Juridisko personu segmentā Top 3 pirktākie modeļi šogad ir Toyota Corolla, Toyota Hillux un Škoda Octavia. Tāpat samērā bieži iegādātas arī Dacia Duster, Renault Master, Toyota RAV4, Volkswagen Tiguan, Škoda Kodiaq un Toyota Yaris Cross automašīnas.

Elektroauto klasē pārliecinošs līderis šogad ir Ķīnas GWM ražotais Ora Funky Cat – šī modeļa pirkumi reģistrēti 90 reizes, no tām 65 automašīnas iegādājušās privātpersonas, liecina tirgus dati. Tuvākie sekotāji elektroauto klasē ir Tesla Model Y, Tesla Model 3, VW ID.3, VW ID. Buzz, VW ID.4, Nissan Leaf, Cupra Born, Hyndai Ioniq5 un Škoda Enyaq.

“Kopumā privātpersonu un uzņēmēju interese par auto iegādi nav būtiski mainījusies, tomēr ir jūtamas īpašu cenu piedāvājumu gaidas, kas jaunus auto padarītu vēl pieejamākus. Ir auto modeļi, kurus iedzīvotāji un uzņēmumi pērk līdzīgos vai pat lielākos apjomos. Šajā sarakstā iekļaujami Škoda Octavia un Kodiaq, pēc kuriem audzis pieprasījums, kā arī Toyota RAV4, Dacia Duster un Renault Master, kuru tirdzniecības apjomi saglabājušies līdzīgā līmenī. Tāpat arī Ora Funky Cat – šis modelis Latvijā pirms gada vēl nebija pieejams, taču darījumu skaits būtiski pieaudzis salīdzinājumā ar šī gada pirmo ceturksni,” stāsta Citadele Leasing vadītājs Latvijā Pēteris Plaudis.

Aptuveni katrs trešais automobilis tiek iegādāts pelēkā krāsā – tā ir pārliecinoši populārākā krāsa jauno auto tirgus segmentā. Tāpat iedzīvotāji visnotaļ bieži izvēlas auto baltā, melnā un zilā krāsā.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk