Image

SEB banka piešķīrusi kredītlīniju 20 miljonu eiro apmērā lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai LATRAPS, pievienojoties kopējai LATRAPS kredītlīnijai, ko nodrošina arī Luminor banka un kas kopumā veido 55 miljonus eiro. Kredītlīnija paredzēta apgrozāmo līdzekļu finansēšanai ražas sezonas laikā: graudu iepirkšanai no zemniekiem, kā arī minerālmēslu un augu aizsardzības līdzekļu iegādei Latvijas lauksaimniekiem.

“Lauksaimniecība ir viena no nozīmīgākajām mūsu valsts ekonomikas nozarēm, – to veido uzņēmīgi Latvijas lauksaimnieki, kuri audzē graudus, rapsi un citus produktus pasaules tirgum. Tāpēc šīs tautsaimniecības nozares finansēšana vienmēr ir bijusi viena no SEB bankas prioritātēm. LATRAPS ir mūsu ilgtermiņa sadarbības partneris un ar jauno finansējumu paceļam mūsu sadarbību vēl augstākā līmenī. Esam gandarīti atbalstīt Latvijas lauksaimniekus, tostarp LATRAPS, gaidot jaudīgu ražas novākšanas sezonu,” norāda SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts.

“Kooperatīvā sabiedrība LATRAPS ir lielākais lauksaimnieku kooperatīvs Latvijā, kas apvieno vairāk kā 1200 zemniekus no visiem Latvijas reģioniem. Jau divdesmit gadu laikā, Kooperatīvs būdams mūsdienīgs lauksaimniecības virzītājspēks, veido stabilu savu partneru izaugsmi  ar efektīvu un prognozējamu piegādes ķēdi no sēklas līdz ražai un spēcīgu pārstāvniecību globālos pasaules tirgos, kas rada Latvijas lauksaimnieku produkcijai sekmīgu konkurētspēju ārpus Latvijas. Piešķirtā kredītlīnija no abu banku puses ļauj LATRAPS pilnībā nodrošināt zemnieku vajadzības uz apgrozāmiem līdzekļiem un sekmīgi realizēt Kooperatīva tekošā gada plānus un ieceres, kas ir balstīti uz ilgtspējīgu un inovatīvu lauksamniecības vidi,” kredītlīnijas piešķiršanu komentē LATRAPS valdes loceklis Gundars Ruža.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība LATRAPS apvieno dažāda lieluma un darbības veidu saimniecības no visas Latvijas. Ņemot vērā kooperatīva mērogu, tas var piedāvāt lauksaimniekiem izdevīgus sadarbības nosacījumus graudu uzglabāšanā, tirdzniecībā un to transportēšanā, lauksaimniecības izejvielu un degvielas iegādē, lauksaimniecības tehnikas iegādē un servisā, sējumu apdrošināšanā un daudzās citās jomās.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk