Image

5.septembrī sākas šī gada SEB Izaugsmes programma, kuras pirmo lekciju vadīs “Digitalist Finland” rīkotājdirektors Jusi Hermunens (Jussi Hermunen). Lekcijas tiešraide būs skatāma SEB bankas Facebook un LinkedIn kontos. Jaunie uzņēmēji SEB Izaugsmes programmā saņem daudzveidīgas zināšanas, biznesa ekspertu atbalstu, kā arī vērtīgus kontaktus. Programma notiek jau septīto gadu pēc kārtas, uzņēmēju dalība tajā ir bez maksas.

Pirmās lekcijas tēma – “Inovāciju radīšana kopīgā darbā”. Tās mērķis ir sniegt uzņēmējiem ieskatu inovāciju veidošanas procesā, izzinot koprades potenciālu. Lekcijas ietvaros tiks apskatīts jautājums par inovācijām labvēlīgas vides veidošanu, atbildot uz jautājumu, vai veicinošāka ir konkurence, jeb kopradīšana? Uzņēmēju komandas saskaņos savus biznesa mērķus, lai varētu strādāt kopīgi, kā arī nodarbosies ar ieinteresēto biznesa pušu kartēšanu.

Lekcijas vadītājs, viens no SEB Izaugsmes programmas mentoriem J. Hermunens, jau kopš 1997. gada strādā ar jauniem biznesa modeļiem un digitālajiem procesiem, un sniegs plašāku skatījumu uz Eiropas uzņēmējdarbības vidi un norisēm. Pēc izglītības būdams pakalpojumu dizainers, pēdējos piecus gadus J. Hermunens ir nodarbojies ar biznesa inovācijām un biznesa modelēšanu.

“Izaugsmes programmā šogad gribam īpaši uzsvērt sadarbības nozīmi, un to, kā kopīgā darbā var nonākt pie jaunām idejām. Ir svarīgi, ka uzņēmēji inovāciju procesā spēj saskatīt kopīgus mērķus un kopdarbā rast tiem risinājumus. Tāpēc pirmās lekcijas uzsvars būs tieši uz kopdarba un koprades potenciālu jaunu lietu un risinājumu radīšanā,” saka SEB Inovāciju vadītāja Ance Āboliņa.

Programmas mentori šogad ir pakalpojumu dizaina stratēģe, konsultante Liene Kupča (galvenais mentors); “Rethink” līdzdibinātāja, “TalTech” vecākā lektore Jana Kuka (Jana Kukk); J. Hermunens; “Katalista Ventures” inovāciju partneris Arvīds Pleta (Arvydas Pleta). Programmas partneri ir “Rethink” un “Katalista Ventures”. “Rethink” ir stratēģiskā dizaina aģentūra, kas dibināta Igaunijā 2019. gadā. “Katalista Ventures” ir akseleratora uzņēmums, kas atrodas Lietuvā.

SEB Izaugsmes programmā, kas norit divu mēnešu garumā, pieredzējuši eksperti palīdz jaunajiem uzņēmējiem attīstīt viņu biznesa idejas, strādājot komandās ar citiem uzņēmumiem. Šogad īpašu uzmanība tiks veltīta tam, lai dalībnieki – 14 ambiciozi Latvijas mazie un vidējie uzņēmumi (piemēram, “Cityparks”, “MyFitness”, “Smalkais muslis”, “Labrains”, “Pupuchi” u.c.) – radītu inovācijas caur kopradi. Visas programmas laikā uzņēmums saņems individuālu programmas organizatoru un galvenā mentora atbalstu.

Dalībai  SEB Izaugsmes programmā šogad tika saņemti 33 pieteikumi. Pieteikties Izaugsmes programmā tika aicināti mazi un vidēji uzņēmumi, kuru darbība ir vērsta uz inovācijām un sadarbību; kuri darbojas jau ilgāk nekā divus gadus; kuru gada apgrozījums pārsniedz 200 tūkstošus eiro; dalībniekus ar latviešu un angļu valodas zināšanām.

Kopš 2018. gada jau veiksmīgi noslēgtas astoņas Izaugsmes programmas kārtas un to absolvējuši jau vairāk nekā 80 Latvijas mazie un vidējie uzņēmumi. Absolventu vidū ir tādi uzņēmumi kā “Smiltenes piens”, “Skrivanek Baltic”, “Liepkalni”, “Centrālā laboratorija”, “Booking group”, “DentalArt”, “Altas IT”, “GP Nord” un citi.

Vairāk par Izaugsmes programmu.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk