Image
Rūta Ežerskiene

Banka Citadele ar lepnumu ziņo par Rūtas Ežerskienes iecelšanu bankas valdes priekšsēdētājas amatā, pēc regulatora apstiprinājuma saņemšanas. Šobrīd, ieņemot valdes locekles amatu Privātpersonu apkalpošanas jautājumos, Rūtas Ežerskienes paaugstināšana par valdes priekšsēdētāju atspoguļo viņas spēcīgās vadības prasmes un zināšanas finanšu sektorā.

Ņemot vērā līdzšinējo karjeru, ko raksturo ievērojami sasniegumi vadošos amatos finanšu un apdrošināšanas nozarē, Rūtai Ežerskienei piemīt visas nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai vadītu bankas Citadele stratēģisko virzību un veicinātu izaugsmes iniciatīvas Baltijas reģionā. Plašā pieredze stratēģiskās plānošanas, privātpersonu apkalpošanas un uz klientu orientētu risinājumu jomā viņu pozicionē kā ideālu kandidāti, lai vadītu banku tās nākamajā attīstības posmā.

Līdz ar Rūtas Ežerskienes iecelšanu par valdes priekšsēdētāju, banka Citadele ar prieku informē arī par Jeana Yves Hochera pievienošanos bankai un iecelšanu par valdes vecāko padomnieku. Jeana Yves Hochera plašā profesionālā pieredze starptautiskajā banku jomā papildinās Rūtas Ežerskienes vīziju, tādējādi vēl vairāk stiprinot bankas vadības komandu.

Rūta Ežerskiene pārņem Johana Akerbloma iesākto darbu, kuram ir bijusi izšķiroša loma bankas Citadele panākumu veicināšanā Baltijā.

“Mēs izsakām pateicību Johanam Akerblomam. Viņa vadībā banka Citadele ir sasniegusi nozīmīgus pavērsienus un nostiprinājusi savas pozīcijas kā uzticama finanšu institūcija reģionā”.

Citadelei raugoties nākotnē, Rūtas Ežerskienes iecelšana apliecina bankas apņemšanos saglabāt spēcīgu līderību un nodrošināt ilgtspējīgu izaugsmi un vērtību saviem klientiem, akcionāriem un kopienām Baltijas valstīs.

Par Citadeles Grupu

Citadele ir vienīgā Baltijas valstu banka, kuras mātes uzņēmums atrodas Latvijā, nodrošinot proporcionāli lielāku ieguldījumu Latvijas ekonomikā. Uz 2023. gada 31. decembri 46 % no Citadeles kopējiem aktīviem bija Latvijā un 74 % no pamatdarbībā nodarbinātajiem darbiniekiem bija nodarbināti Latvijā. Meitasuzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Citadeles misija ir modernizēt finanšu nozari, līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem piedāvājot virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu gan privātpersonām, gan uzņēmējiem visā Baltijā. 2023. gada 12 mēnešos Citadele jaunos aizdevumos izsniedza 897 miljonus eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2,9 miljardus, savukārt depozītu apjoms veidoja 3,8 miljardus eiro.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk