Image

28. maijā, plkst. 9.30, SEB Inovāciju centrā, Finanšu nozares asociācija (Asociācija) sadarbībā ar Drošības un aizsardzības industrijas federāciju (DAIF) un advokātu biroju “Sorainen” organizēs domnīcu “Finansējuma piesaiste aizsardzības un drošības industrijas uzņēmumiem”, kuras laikā uzņēmējiem būs iespēja iepazīties ar aizsardzības nozares kredītreitingu, kā arī uzzināt par finansējuma piesaistes iespējām aizsardzības uzņēmumiem.

“Valsts drošība ir iedzīvotāju labklājības un ekonomikas attīstības pamats, un finanšu nozare ir gatava šo pamatu stiprināt, nodrošinot nepieciešamos resursus aizsardzības nozares attīstībai un modernizācijai. Finanšu sektoram šīs prioritātēs virzīšanai ir būtiska sadarbība ar visām saistītajām pusēm – atbildīgajām valsts iestādēm, kā arī privāto sektoru, nodrošinot efektīvu resursu piesaisti un izmantošanu, kā arī risku vadību un atbilstību normatīvo aktu prasībām”, skaidro Jānis Brazovskis, Asociācijas valdes loceklis.

Finansējuma pieejamības nozīme industrijas attīstībai tika minēta arī Eiropas Savienības aizsardzības ministru kopīgajā paziņojumā 2023. gada nogalē. Paziņojumā uzsvērts, cik svarīgi ir stiprināt Eiropas aizsardzības tehnoloģisko un industriālo bāzi un nodrošināt piekļuvi gan publiskajam, gan privātajam finansējumam, kas tiek uzskatīts par kritiski svarīgu rūpnieciskās darbības uzturēšanai, inovācijas veicināšanai un konkurētspējas uzlabošanai.

“Mūsu reģionā un mūsu valstī drošība šobrīd ir galvenā prioritāte un kā garants tam var kalpot moderni Nacionālie bruņotie spēki un spēcīga vietējā aizsardzības industrija. Pašlaik ir ļoti piemērots brīdis jaunu produktu radīšanai, inovācijām un izstrādāto produktu testēšanai. Savukārt uzņēmumu izaugsmei un attīstībai nepieciešamas finanses, un šeit savu pienesumu var dot mūsu finanšu sektors. Ja kāds no šiem posmiem iztrūkst, attīstība apstājas. Tādēļ aizsardzības un finanšu sektoru simbioze ir svarīga gan mūsu drošībai, gan valsts ekonomikas attīstībai un eksportspējas veicināšanai,” stāsta Elīna Egle, DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja.

Par Finansējuma piesaisti aizsardzības uzņēmumiem stāstīs Ģirts Glāzers, Asociācijas Kreditēšanas komitejas līdzpriekšsēdētājs, SIA “Citadele Leasing” valdes priekšsēdētājs un Mārtiņš Bočkāns, bankas “Citadele” Korporatīvo klientu apkalpošanas daļas vadītājs.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk