Image

Lai veicinātu Baltijas mazo un vidējo uzņēmumu izaugsmi un attīstību, Luminor pārvaldītie pensiju fondi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pirmajā parakstīšanas posmā ieguldījuši līdzekļus jaunā fondā Raft Capital Baltic Equity Fund. Kopējais Luminor ieguldījums Raft Capital Baltic Equity fondā sasniedzis 13,5 miljonus eiro.

Raft Capital Baltic Equity Fund ir alternatīvo ieguldījumu fonds, kura stratēģija paredz ieguldījumus Baltijas mazajos un vidējos uzņēmumos ar izaugsmes vai darbības paplašināšanas potenciālu.

“Raft Capital komandas pieredze un sasniegtie rezultāti investīciju jomā, un fokuss uz ilgtspēju saskan ar Luminor ilgtermiņa mērķiem pensiju fondu vērtības palielināšanā. Ar šo ieguldījumu mēs piedalāmies finanšu kapitāla nodrošināšanā Baltijas uzņēmumiem, palīdzot tiem augt un sasniegt savus vēlamos mērķus, tādējādi veicinot arī Baltijas reģiona izaugsmi,” saka Luminor Aktīvu pārvaldīšanas un pensiju uzņēmumu vadītājs Baltijā Atis Krūmiņš.

Šobrīd, pēc pirmā parakstīšanās posma noslēgšanās, fonda apjoms sasniedzis 50 miljonus eiro, tā termiņš ir 10 gadi, ar iespēju to pagarināt vēl par diviem gadiem.

Raft Capital fonda mērķis ir ieguldīt un attīstīt tādus Baltijas valstu uzņēmumus, kuros tiek plānota īpašnieku maiņa, vai mazākos ģimenes uzņēmumos, kuriem nepieciešams kapitāls turpmākajai attīstībai. Fonds investē dažādās nozarēs, kurās redzams izaugsmes potenciāls, un meklē uzņēmumus ar unikālām iezīmēm. Tie ir uzņēmumi, kuri ieņem līderpozīcijas nelielās tirgus nišās, ir inovatori jau attīstītos tirgos, kā arī patentētu tehnoloģiju īpašnieki un uzņēmumi, kuriem, izmantojot eksportu, paredzams izaugsmes potenciāls.

Savā darbībā fonds ievēros ilgtspējas un godīgas uzņēmējdarbības principus. Raft Capital Baltic Equity Fund ir klasificēts kā SFDR regulas 8. panta jeb “gaiši zaļais” fonds, kas nozīmē, ka tas savā darbībā veicina vides un sociālās atbildības raksturlielumus. Tāpat fonds arī apņemas ievērot ANO Atbildīgas ieguldīšanas principus (PRI) un ANO Globālā līguma principus.

Par Luminor pensiju fondiem

Luminor ir viens no lielākajiem pensiju pārvaldītājiem Baltijā ar mūsdienīgiem pensiju otrā līmeņa un trešā līmeņa risinājumiem. Luminor grupas uzņēmumi Igaunijā, Latvijā un Lietuvā pārvalda pensiju aktīvus 1,8 mljrd. eiro apmērā un piedāvā saviem klientiem izvēli no 29 pensiju fondiem.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk