Image
Freepik.com

Luminor vakardien ir noslēgusi savu pirmo 2. līmeņa kapitāla vērtspapīru subordinēto obligāciju ar dzēšanas termiņu pēc 11 gadiem emisiju 200 miljonu eiro apmērā. 

Luminor obligāciju emisiju uzsāka pirmdien, 7. oktobrī, un pieprasījums ātri pārsniedza piedāvājumu, saņemot obligāciju pirkšanas rīkojumus vairāk nekā 800 miljonu eiro apmērā no gandrīz 100 investoriem 25 valstīs.

Pieprasījumu apjoms, kvalitāte un daudzveidība deva iespēju Luminor noteikt vērtspapīra cenu ar 300 bāzes punktu uzcenojumu virs mijmaiņas darījumiem, kas rezultējās kupona likmē 5,399% apmērā. Lielākā daļa obligāciju tika pārdotas investoriem Apvienotajā Karalistē, taču ievērojams pieprasījums bija vērojams arī no investoriem vāciski runājošajās valstīs, kā arī Francijā un Nīderlandē.

“Esmu gandarīts par Eiropas investoru lielo interesi par mūsu pirmo 2. līmeņa kapitāla vērtspapīru emisiju. Viņu ieguldījums ir uzticības apliecinājums Baltijas valstīm un Luminor. Mūsu pirmā subordinētā vērtspapīru emisija paplašina mūsu saistību struktūru, palielina kapitāla efektivitāti un paplašina mūsu investoru bāzi,” norāda Johannes Prokšs, Luminor bankas finanšu direktors.

Obligācijas, ko var atsaukt par nominālvērtību trīs mēnešu periodā, kas noslēdzas piecus gadus pirms dzēšanas termiņa, un kam Moody’s ir piešķīris Baa3 reitingu, ir kotētas Euronext Dublin Global Exchange Market un emitētas saskaņā ar atsevišķu piedāvājuma prospektu. Morgan Stanley bija vienīgais emisijas organizētājs.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk