Image

Luminor banka ir noslēgusi obligāciju emisiju 300 miljonu eiro apmērā ar četru gadu termiņu. Tāpat banka atpirka esošos parāda vērtspapīrus 214,1 miljonu eiro vērtībā ar dzēšanas termiņu 2026. gadā. Darījumi tika noslēgti šī gada 10. un 11. septembrī.

“Jaunā emisija un obligāciju atpirkšanas iespēja uzlabo mūsu atbilstību minimālajām atbilstošo saistību prasībām (MREL), kā arī paplašina mūsu saistību struktūru un investoru loku. Šie darījumi nodrošina Luminor iespēju sniegt atbalstu bankas klientiem un turpināt izaugsmi,” norāda Johannes Prokšs (Johannes Proksch), Luminor bankas finanšu direktors.

Šogad 2. septembrī tika organizēta virkne tikšanos ar Eiropas investoriem un līdz ar saņemto pozitīvo novērtējumu uzsākta jauno obligāciju emisiju. Tāpat banka saņēma lielu interesi no investoriem, kuri vēlējās pārdot savā īpašumā esošās Luminor obligācijas, kuru dzēšanas termiņš ir 2026. gada janvārī un kupona likme 7,25%.

Jaunās emisijas investoru pieprasījums būtiski pārsniedza piedāvājumu, Luminor saņemot pirkšanas rīkojumus 1,6 miljardu eiro apmērā no 130 investoriem, kas pārstāv vairāk nekā 25 valstis. Rīkojumu apmērs, kvalitāte un dažādība ļāva Luminor jaunās emisijas kupona likmi noteikti 4,042% apmērā.

Rīkojumi no Apvienotās Karalistes investoriem veidoja vairāk nekā trešdaļu no pieprasījuma, lielu interesi par emisiju izrādīja arī investori no vāciski runājušām Eiropas valstīm, Centrāleiropas un Austrumeiropas, kā arī Beniluksa valstīm.

Obligācijas, kuras var atmaksāt gadu pirms dzēšanas termiņa un kuras reitingu aģentūra Moody’s novērtējusi ar A3 reitingu, ir kotētas Īrijas biržā un tika emitētas saskaņā ar Luminor Eiropas vidēja termiņa parādzīmju (EMTN) programmu un Nodrošināto obligāciju programmu. Luminor Markets bija  apvienotās jaunās emisijas un obligāciju atpakaļiegādes organizētājs.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk