Image

Citadele Leasing par 2 miljoniem eiro finansējis četru jaunu tehnikas vienību iegādi būvniecības atkritumu pārvadāšanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumam SIA “Nika MI”. Jaunās tehnikas vienības palīdzēs uzņēmumam uzlabot darba efektivitāti.

Uzņēmums savu tehnikas parku papildinājis ar trīs sijāšanas iekārtām un vienu preses vienību, lai piedalītos jaunā atkritumu pārstrādes projektā Rīgas rajonā. Projekts ilgs turpmākos trīs gadus, paredzot tā laikā pārstrādāt atkritumu daudzumu, kas mērāms vairāk nekā 1,2 miljonu kubikmetru apmērā.

“Jaunas tehnikas iegāde palīdzēs uzlabot darba veiktspēju, jo tiks palielināta šķirojamā materiāla caurplūde, kā rezultātā darba procesu būs iespējams veikt ātrāk nekā līdz šim. Tāpat jaunu iekārtu iegāde mazina riskus, kas var rasties gadījumos, ja tehnisku iemeslu dēļ kāda tehnikas vienība atrodas dīkstāvē,” stāsta “Nika MI” valdes loceklis Toms Bērziņš.

“Ar uzņēmumu sadarbojamies jau vairākus gadus, un, ņemot vērā, ka atkritumu pārstrāde ir finansiāli ietilpīga nozare, jaunas tehnikas iegāde projektu realizācijas nolūkos ļoti bieži tiek finansēta ar līzinga starpniecību. Tas nodrošina iespēju elastīgāk plānot naudas plūsmu, līzinga termiņa beigās kļūstot par tehnikas īpašnieku. Kopumā Latvijas uzņēmēju kompetence ir ievērojami augusi un viņi investē modernajās tehnoloģijās, saskatot potenciālu strādāt efektīvāk. Katram uzņēmumam ir savi īstermiņa un ilgtermiņa attīstības mērķi. Ja ir šaubas, vai ir īstais brīdis investēt un piesaistīt papildu finansējumu, ieteiktu veikt ekonomiskos aprēķinus un kopā ar banku izskatīt iespējas,” saka Ģirts Glāzers, Citadele Leasing valdes priekšsēdētājs.

Kopumā Citadele Leasing no jauna izsniegtā finansējuma apjoms Baltijā salīdzinoši ar 2023. gada pirmo pusgadu ir pieaudzis par 10 %.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk