Image

Pēc Latvijas Bankas saskaņojuma saņemšanas AS Magnetiq Bank valdes sastāvā darbu uzsāk jauni valdes locekļi Sandra Rituma, Edgars Valmers un Maksims Leščinskis.  

Sandras Ritumas pārraudzībā būs noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas joma (NILLTPFN), sankciju risku pārvaldības, darbības atbilstības un e-komercijas risku jomas.

S. Rituma ir pieredzējusi atbilstības eksperte ar vairāk nekā desmit gadu pieredzi NILLTPFN un atbilstības jomā gan banku, gan FinTech sektoros. Pēdējos divus gadus strādājusi uzņēmumā “Pyypl” Apvienotajos Arābu Emirātos, vadot Atbilstības un NILLTPFN uzraudzības komandu vairākās valstīs. No 2019. gada līdz 2023. gadam pildīja NILLTPFN jomas vadītājas pienākumus “Mintos AS”. S. Rituma ieguvusi profesionālā maģistra grādu finanšu vadībā Banku augstskolā un absolvējusi Executive MBA programmu Rīgas Ekonomikas augstskolā. Pastāvīgi pilnveidojot savas zināšanas, 2018. gadā S. Rituma ieguvusi CAMS (Certified Anti-Money Laundering Specialist) sertifikātu un 2022. gadā projektu vadīšanas sertifikātu PRINCE2.

Edgara Valmera atbildībā būs klientu apkalpošana, maksājumu karšu izsniegšanas vadība un kontrole, kreditēšanas vadība un kontrole, mārketings un komunikācija.

E. Valmers pievienojās AS Magnetiq Bank maksājumu karšu nodaļas komandai 2012. gadā, un devis nozīmīgu ieguldījumu bankas e-komercijas attīstībā, nodrošinot procesu efektivitāti un ieviešot inovācijas. E. Valmers ir sertificēts augsta riska speciālists (High-risk underwriter), ar kompetenci riska pārvaldības jomās, kas īpaši svarīga strauji augošajā e-komercijas nozarē. E. Valmers ir aktīvs savas jomas eksperts, kurš regulāri piedalās un uzstājās e-komercijas un FinTech nozares pasākumos un konferencēs. E. Valmers ieguvis augstāko izglītību Latvijas Universitātē, ekonomikā.

Maksima Leščinska pārraudzībā būs risku kontroles, finanšu uzskaites, finanšu plānošanas un modelēšanas, kā arī dokumentu pārvaldības funkcijas.

M. Leščinskis ir augsti kvalificēts audita speciālists ar ilggadēju pieredzi iekšējās kontroles un iekšējā audita jomā un vairāk nekā piecpadsmit gadu pieredzi finanšu pakalpojumu nozarē. Pēdējos deviņus gadus strādājis Citadele bankā, vadot iekšējā audita komandu grupas līmenī Baltijas valstīs. Pirms tam pildīja iekšējā audita vadītāja pienākumus Signet Bank un GE Money Bank. M. Leščinskis ieguva maģistra grādu ekonomikā un biznesa vadībā Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, kā arī viņš ir ACCA (Association of Certified Chartered Accountants) sertifikāta turētājs.

AS Magnetiq Bank valdes sastāvā darbu turpina arī valdes priekšsēdētāja p.i. Antons Kononovs un valdes loceklis Jefims Gasels.

Jaunās AS Magnetiq Bank valdes uzdevums ir stiprināt atbilstības un inovāciju kapacitāti, nodrošināt efektīvu cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu, kā arī veicināt efektīvāku finanšu inovāciju ieviešanu, digitālo pakalpojumu pieejamības uzlabošanu banku sektorā un stiprināt pozīcijas FinTech nozarē.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk