Image

Luminor bankas novērojumi liecina, ka viena no pēdējo gadu spilgtākajām finanšu nozares tendencēm uzņēmējdarbībā ir dažādu veidu maksājumu rīku nodrošināšana klientiem. Klienti novērtē dažādas maksājumu iespējas iepērkoties ne tikai lielākajās tirdzniecības vietās, bet arī pie mazajiem uzņēmējiem, piemēram, sniedzot izbraukuma pakalpojumus vai pārdodot preces tirdziņos. Tieši tāpēc aizvien lielāku popularitāti uzņēmēju vidū iegūst POS termināļi viedtālrunī.

Elastība un bezmaksas lietošana – ieguvumi no maksājumu termināļa viedtālrunī

Maksājumu terminālis viedtālrunī darbojas pēc tāda paša principa kā parastais maksājumu karšu lasītājs, taču tā galvenā atšķirība ir ērta un elastīga lietošana – tirgotājs var pieņemt maksājumus no pircēja, izmantojot tālruni vai planšetdatoru. Savukārt maksājuma dokumentus tirgotājs klientam var ērti nosūtīt e-pastā vai iesniegt elektroniski, izmantojot QR kodu un tādējādi saudzējot arī dabu un nedrukājot papīra čekus.

Atšķirībā no ierastā karšu lasītāja, par viedtālrunī instalētā POS termināļa lietošanu lietotājam nav jāmaksā nomas maksa, pakalpojuma maksa par darījumu ir 2 centu apmērā un 0,99 % no darījuma summas.

“Šim risinājumam nav abonēšanas vai ikmēneša maksas, un par pakalpojumu jāmaksā tikai tad, kad to lieto, kas ir īpaši izdevīgi sezonas tirgotājiem,” norāda Luminor bankas finanšu eksperts Ulvis Pāvuls.

Bankas pārstāvis gan piebilst, ka karšu lasītājs tālrunī nebūs piemērots tirgotājiem, kuriem nepieciešama integrācija ar kases aparātu – tad ieteicams izvēlēties citu norēķinu termināla veidu.

Noderīgs risinājums arī lielākiem uzņēmumiem

POS terminālis viedtālrunī nav tikai norēķinu rīks maziem tirgotājiem – tas ir noderīgs arī lielākiem uzņēmumiem, kas vēlas uzlabot klientu apkalpošanas pieredzi. Viens no veiksmīgiem piemēriem ir Samsung veikalu tīkls Baltijā. Tā kā uzņēmums tirgo ne tikai preces veikalos, bet sniedz arī izbraukuma pakalpojumus pie klientiem mājās, piemēram, piegādā un uzstāda televizorus, viņiem ir nepieciešams ērts risinājums, kas ļautu klientiem norēķināties par pakalpojumiem ar maksājumu karti uz vietas mājās.

“Mēs esam tehnoloģiju uzņēmums, tāpēc vienmēr meklējam inovatīvus risinājumus, kas padarītu klientu iepirkšanās un apmaksas procesu vienkāršāku un raitāku. Šajā gadījumā Luminor maksājumu terminālis telefonā ir ideāli piemērots mūsu vajadzībām – ar viedtālruņa palīdzību mēs varam viegli pieņemt maksājumus klientiem ērtā veidā. Tajā brīdī lielākā daļa klientu ir patīkami pārsteigti, ka var tik ērti norēķināties ar karti, neizejot no mājas,” stāsta Tadas Sungaila, Samsung veikalu vadītājs Baltijā.

Katram otrajam pircējam trūkst iespējas norēķināties ar karti

To, cik nozīmīgi ir klientiem piedāvāt norēķinus ar karti, atklāja Luminor veiktā aptauja – tajā noskaidrots, ka 53% iedzīvotāju nav bijusi iespēja par precēm vai pakalpojumiem norēķināties ar maksājumu karti dažādos tirgos un gadatirgos, kā arī pilsētas svētkos un festivālos. Piektdaļai aptaujāto šāds maksājuma līdzeklis nav piedāvāts arī skaistumkopšanas salonos, vēl 6% respondentu ar karti nav varējuši samaksāt kafejnīcās vai bāros, 5% – autoservisos vai auto mazgātavās.

“Šie rezultāti vēlreiz atgādina, ka mūsdienās ikvienam uzņēmējam ir jābūt iespējai pieņemt maksājumus ar kartēm. Pretējā gadījumā var nākties zaudēt klientu – 34% iedzīvotāju norādīja, ka, nonākot situācijā, kad nav iespējas norēķināties ar bankas karti, viņi jūtas nepatīkami, jo pirkums visbiežāk ir jāatstāj tirdzniecības vietā,” izceļ Luminor bankas finanšu eksperts Ulvis Pāvuls.

Tuvojoties aktīvai tirdziņu, gadatirgu un citu brīvdabas pasākumu sezonai, uzņēmējiem ir jo īpaši svarīgi domāt par tādu norēķinu iespēju piedāvāšanu, kas apmierinās klientu vajadzības. Arī Luminor banka piedāvā saviem klientiem izmēģināt Luminor POS termināli viedtālrunī, tādējādi nodrošinot gan tirgotājiem, gan klientiem ērtu un vienkāršu norēķinu veidu. Kopš risinājuma parādīšanās pagājušā gada rudenī, tas jau ieguvis zināmu popularitāti gan Baltijā, kur to izmanto aptuveni 700 uzņēmēji, gan Latvijā, kur POS jeb norēķinu termināli viedtālrunī lieto jau 170 uzņēmumos.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk