Image
Freepik.com

Rīgā, 7. novembrī, konferenču centrā ATTA Centre jau trešo gadu pēc kārtas notiks Baltijā lielākais kapitāla tirgus pasākums – Baltic Capital Markets Conference, kas turpinās aktualizēt Baltijas kapitāla tirgus nozīmi un attīstības perspektīvas. Konferencē piedalīsies nacionālie un starptautiskie politikas veidotāji, finanšu institūciju pārstāvji, vietējie uzņēmēji un investīciju eksperti, lai diskutētu par aktualitātēm Baltijas un Eiropas kapitāla tirgos, investīciju klimatu un to nozīmi ekonomiskajā izaugsmē.

Konference norisināsies piecos paneļdiskusiju blokos, kas aktualizēs dažādas tēmas un jautājumus, piemēram, vai nenoteiktības apstākļos uzņēmumiem ir prātīgi veikt IPO, vai privātpersonas kļūst par jaunajiem institucionālajiem investoriem, kā kapitāla tirgus var palīdzēt atraisīt valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību izaugsmes potenciālu un ekspertu viedoklis jeb skats no malas par Baltijas kapitāla tirgu vietējā un globālā mērogā.

Pasākumā uzstāsies 40 vadošie eksperti, tostarp Karels Ots (Kaarel Ots), Nasdaq Baltic Exchanges vadītājs, Rolands Čai (Roland Chai), Nasdaq European Market Services prezidents, Marina Kotkas, Cobalt partnere, Rūdolfs Eņģelis, Sorainen partneris, Māris Vainovskis, Eversheds Sutherland Bitāns vadošais partneris, Andreas Heinzmans (Andreas Heinzmann), GSK Stockmann partneris u.c.

Starp galvenajiem runātājiem būs arī Eleving Group valdes priekšsēdētājs Modestas Sudinas, Eesti Energia resursu pārvaldes vadītājs Danels Freibergs (Danel Freiberg), Mapon finanšu direktors Aleksejs Avanesovs (Aleksei Avanessov) u.c., kuri dalīsies uzņēmumu kapitāla tirgus pieredzes stāstos.

“Spēcīgs kapitāla tirgus ir nepieciešams, lai piesaistītu produktīvas investīcijas ekonomikai un veicinātu ilgtspējīgu izaugsmi. Kapitāla tirgus nodrošina finansējumu augošiem uzņēmumiem un iespējas iedzīvotājiem veidot uzkrājumus un labklājību nākotnei. Baltijas valstis un Ziemeļvalstis tirgus integrācijā ir sasniegušas vairāk nekā daudzviet Eiropā. Nasdaq biržā ir vienots tirgus saraksts Baltijas uzņēmumiem, Baltijā ir apvienots reģionālais vērtspapīru tirgus depozitārijs, kas apkalpo Igauniju, Latviju, Lietuvu un Islandi. Un vēl būtiskāk – ir izdevies izveidot arī vienotu MSCI Baltijas indeksu, kas palielina reģiona redzamību. Ir jāturpina darbs pie tā, lai vairāk uzņēmumu, tai skaitā valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības izmantotu iespēju piesaistīt finansējumu kapitāla tirgos,” norāda finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

“Baltijas kapitāla tirgus pēdējos četros gados ir piedzīvojis dinamisku attīstību un šobrīd ir izveidojies spēcīgs pamats tālākai izaugsmei. Arvien vairāki vietējie uzņēmumi jau uzsākuši savu ceļu kapitāla tirgū, un daudzi plāno to darīt. Esmu gandarīts, ka ar katru gadu konferences nozīme pieaug un tā ir kļuvusi par neatņemamu mūsu reģiona finanšu ekosistēmas sastāvdaļu, atspoguļojot pieaugošo kapitāla tirgus nozīmi Baltijas valstu ekonomikas attīstībā. Šī konference veicina vērtīgas diskusijas, kas sekmē īstenot mūsu kopīgās ambīcijas kapitāla tirgus attīstībā”, konferences nozīmīgumu uzsver Roberts Idelsons, Signet Bank valdes priekšsēdētājs.

Konferenci organizē Cobalt, Eversheds Sutherland Bitāns, GSK Stockmann, Signet Bank, Sorainen. Atbalsta partneri KMPG, LHV, Nasdaq, Finanšu nozares asociācija, Altum un informatīvie partneri Delfi, Dienas Bizness, Investoru klubs, Radio SWH.

Konferences programma un biļetes: www.balticcapmarkconference.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk