Image

SEB banka piešķīrusi finanšu līzingu 444 tūkstošu eiro apmērā tehnoloģiju uzņēmumam “Giraffe360”, kas ir izstrādājis un visā pasaulē veiksmīgi attīsta mākslīgajā intelektā balstītu risinājumu nekustamo īpašumu nozarei. Finansējums paredzēts datu centra paplašināšanai, jo strauji augošajam uzņēmumam ir nepieciešama papildu kapacitāte klientu datu drošai un ātrai apstrādei.

“Giraffe360” ir Latvijā dibināts tehnoloģiju uzņēmums, kas ir izstrādājis inovatīvu produktu nekustamā īpašuma nozarei – unikālu augstas kvalitātes robotizētu foto kameru ar lāzerskenēšanas iespēju telpu fotografēšanai, kā arī interneta platformu nekustamo īpašumu uzmērīšanai un virtuālām tūrēm. Uzņēmuma klienti galvenokārt ir nekustamā īpašuma aģenti, kuri pērk abonementu – minētās kameras nomu un ar to uzņemto datu automātisku apstrādi (foto attēli, 3D virtuālās tūres, video, stāvu plāni, punktu mākoņi, nekustamo īpašumu apraksti u.c.).

“Priecājamies finansēt vienu no Latvijā vadošajiem mākslīgā intelekta un tehnoloģiju uzņēmumiem, kurš ir spējis piedāvāt savu produktu globāli un piedzīvo strauju izaugsmi. Ieguldot jaunos datu serveros, uzņēmums kļūs efektīvāks, optimizēs izmaksas un varēs izmantot šo savu priekšrocību, lai turpinātu izaugsmes stāstu. SEB bankai ir liels gandarījums par katru Latvijas uzņēmumu, kuram varam piešķirt finansējumu, jo tas nozīmē ceļu uz attīstītāku ekonomiku un stiprāku valsti,” uzsver SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

“Novērtējam, ka SEB banka ir pievērsusies tehnoloģiju uzņēmumu finansēšanai. Tie darbojas nozarē, kuras potenciālu ir grūti apjaust, taču tās attīstība ir strauja, dinamiska un vērienīga. No sešiem cilvēkiem 2016. gadā, esam izauguši jau līdz vairāk nekā 200 darbinieku komandai, kas lielākoties nodarbināti  Rīgā un Liepājā, bet mums ir arī biroji Londonā un Mančestrā, Apvienotajā Karalistē, kā arī Maiami, ASV. Klientus apkalpojam 30 valstīs. Apmēram 70% mūsu apgrozījuma veido klienti ASV un Apvienotajā Karalistē. SEB bankas piešķirto finansējumu izmantosim mūsu datu centra paplašināšanai un tas ļaus uzņēmumam kļūt vēl efektīvākam,” saka “Giraffe360” finanšu direktors Gints Sloka.

Līzinga finansējums paredzēts 16 jaunu serveru iegādei un to aprīkojumam. Šobrīd “Giraffe360” ik mēnesi veic apjomīgus maksājumus datu uzglabāšanai, tāpēc pašiem sava datu centra paplašināšana ilgtermiņā nozīmē būtisku līdzekļu ekonomiju. Savs datu centrs nozīmēs arī spēju ātrāk un drošāk apstrādāt klientu veiktos nekustamo īpašumu projektus.

“Giraffe360” straujā izaugsme sakņojas unikālā un pieprasītā risinājumā, kas nekustamo īpašumu nozares uzņēmumiem ļauj ātrāk un vienkāršāk nonākt pie kvalitatīviem attēliem un telpu plānojumiem. Ja līdz šim telpu uzmērīšana notika galvenokārt manuāli, izmantojot nelielas lāzeriekārtas, un programmatūru, kas datus vēlāk apstrādā, “Giraffe360” kamerā šis process ir pilnībā automatizēts. Uzņēmums arī izveidojis unikālu programmatūru, lai iegūtos datus pārveidotu virtuālā tūrē un īpašuma plānā. Latvijā dibinātais uzņēmums ir kļuvis starptautiski atpazīstams, pēdējo gadu laikā tam ir izdevies piesaistīt Eiropas un ASV riska kapitāla investīcijas vairāk nekā 40 miljonu dolāru apmērā.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk