Image
Freepik.com

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s Ratings (“Moody’s”) paziņo par Luminor bankas ilgtermiņa prioritāro nenodrošināto vērtspapīru kredītreitinga paaugstināšanu no A3 līmeņa uz A2 līmeni. Tāpat arī Moody’s piešķīra Baa3 reitingu Luminor subordinētajiem parāda vērtspapīriem.

Moody’s skaidrojumā par Luminor prioritāro nenodrošināto parāda vērtspapīru novērtējuma paaugstināšanu tika norādīts, ka nesenā subordinētā parāda emisija ir palielinājusi zaudējumus absorbējošo vērtspapīru apjomu. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja uzņēmums nonāktu finansiālās grūtībās, zaudējumi, ko varētu ciest augstākā līmeņa nenodrošinātie parādsaistību turētāji, būtu ievērojami mazāki.

“Esam gandarīti, ka Moody’s ir paaugstinājusi mūsu kredītreitingu uz A2, kas notika pēc mūsu pirmās subordinēto parādzīmju emisijas. Moody’s vērtējums par Luminor spēcīgo kapitalizāciju un stabilo rentabilitāti apliecina, ka mēs varam īstenot savu stratēģiju un prioritātes nākamajam periodam – uzlabot mūsu klientiem sniegtos piedāvājumus un racionalizēt mūsu IT sistēmas, tādējādi kļūstot vēl efektīvākiem  un ievērojot mainīgās regulatīvās prasības,” norāda Luminor bankas finanšu direktors Johanness Prokšs.

Moody’s paaugstināja arī Luminor prioritāro nenodrošināto vidēja termiņa parādzīmju (MTN) programmas reitingu no (P)A3 uz (P)A2. Ilgtermiņa prioritāro nenodrošināto vērtspapīru kredītreitinga perspektīva ir stabila.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk