Image

Turpinot ilgtermiņa sadarbību, Luminor banka šogad piešķīrusi papildu 850 tūkstošu eiro ražošanas un metālapstrādes uzņēmumam Weld (Industrial Holding grupas uzņēmums), kopējam uzņēmuma finansējumam kopš 2019. gada sasniedzot jau teju 4,6 miljonus eiro. Finansējumu uzņēmums izmantos ražošanas ēkas rekonstrukcijai, turpinot ēkas uzlabošanas darbus, tostarp izbūvējot saules paneļu parku “zaļākai” darbībai.

Uzņēmums Weld 2019. gadā Daugavpilī iegādājās degradētu ēku, kas savulaik bijusi ķīmiskās šķiedras rūpnīca un lielākā rūpnīca pilsētā. Pēdējo piecu gadu laikā uzņēmums ēku renovējis un uzlabojis, un šobrīd tur izvietota mūsdienīga un ilgtspējīga metālapstrādes ražotne. Tādējādi pilsētā ne tikai sakārtota degradēta teritorija, bet radīta videi draudzīga un “zaļa” ēka – pateicoties uz jumta izvietotajam saules paneļu parkam, ražotne nepatērē papildu enerģiju, jo tai pietiek ar pašražoto atjaunīgās elektroenerģijas apjomu.

“Mēs priecājamies par tādiem attīstīties spējīgiem ilgtermiņa klientiem kā Weld, ko varam atbalstīt ceļā uz viņu mērķiem. Mūsu sadarbība jau ir ilglaicīga, un kopš 2019. gada esam piešķīrusi uzņēmumam finansējumu teju 4,6 miljonu eiro apmērā, no kā lielākā daļa tiek investēta ēkas iegādē un rekonstrukcijā. Šogad piešķirtā finansējuma daļa tiek ieguldīta, lai ražotni padarītu dabai vēl draudzīgāku, izbūvējot saules parka otro kārtu, kā arī turpinot 100 tūkstošu kvadrātmetru lielās ēkas rekonstrukciju. Tieši šādi – uzņēmīgi, neatlaidīgi un mērķtiecīgi – uzņēmumi ir tie, kas var palīdzēt iekustināt Latvijas uzņēmējdarbības izaugsmi un ļaus valsts ekonomikai ilgtermiņā uzlaboties,” dalās Luminor bankas korporatīvā departmenta vadītāja Ilze Zoltnere.

“Weld un Industrial Welding ir INDUSTRIAL HOLDING grupas uzņēmumi. INDUSTRIAL HOLDING grupas uzņēmumu stratēģiskais mērķis ir dinamiska, ilgtspējīga attīstība, efektivitātes un konkurētspējas paaugstināšana atbilstoši nozarēs labākiem rādītājiem. Pamatdarbības attīstīšanas ietvaros Industrial Holding grupas uzņēmumi, tai skaitā Weld un Industrial Welding, turpina nodrošināt pakalpojumu kvalitāti un drošu vidi. Pēdējo piecu gadu laikā Weld paveikusi lielu darbu, kas aizvien turpinās, lai uzņēmums spētu augt un attīstīties. Šobrīd Weld ražotnes ēka Daugavpilī, lai gan aizvien tiek daļēji rekonstruēta, jau pilnvērtīgi darbojas un ļauj uzņēmumam turpināt sadarbību ar mūsu ilgtermiņa eksporta partneriem. Ražotnes ēka ir ilgtspējīga un dabai draudzīga – uz tās jumta uzstādītās saules baterijas ražo enerģiju vismaz tādā apjomā, cik patērē pati ražotne. Dotajai ražotnes ēkai arī ir siltināts jumts, uzstādīts energotaupīgs apgaismojums un iekārtas, kā arī renovēta fasāde. Balstoties uz mūsu pieredzi, viens no iemesliem kādēļ tiek sasniegti šādi ievērojami uzlabojumi, ir sadarbība ar stabilu un uzticamu ilgtermiņa finanšu partneri Luminor,” uzsver ražošanas uzņēmuma Weld vadītājs Maris Gabrāns un vadošā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Vasiļjevs.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk