Image

No 2. līdz 27. septembrim biznesa ideju autori, kā arī jau strādājoši uzņēmumi varēs pieteikties grantu konkursā “(ie)dvesma”. Grantu konkursu jau astoto gadu pēc kārtas īsteno SEB banka kopā ar Jūrmalas pilsētu, Jelgavas, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu un Siguldas novadiem ar mērķi veicināt biznesa vides attīstību. Kopējais grantu apmērs šogad būs līdz 96 tūkstošiem eiro, bet maksimālā summa vienam grantam ir 12 tūkstoši eiro.

Uz konkursa “(ie)dvesma” grantiem varēs pretendēt gan privātpersonas, kas vēl tikai plāno uzsākt savu biznesu, gan arī jau esoši uzņēmumi, kas veic vai plāno veikt saimniecisko darbību kādā no grantu programmā iesaistītajām pašvaldībām, un, kas saimniecisko darbību veic ne ilgāk kā piecus gadus. Granta līdzekļi paredzēti esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei. Strādājošu uzņēmumu apgrozījums iepriekšējā gadā nedrīkst pārsniegt divus miljonus eiro, bet darbinieku skaitam jābūt mazākam par desmit.

“Ikviens uzņēmums sākas ar ideju, taču tā nevar piepildīties bez starta kapitāla. Tāpēc kopā ar vēl septiņām pašvaldībām turpinām iedvesmot biznesa iesācējus, kā arī jau strādājošus uzņēmumus, un palīdzam piepildīt savas ieceres, saņemot sākumposmā vitāli nepieciešamo ieguldījumu. Septiņu gadu laikā esam finansējuši jau gandrīz 60 uzņēmējus, atbalstot viņu ieceres par jauna uzņēmuma izveidi vai esošā biznesa attīstību. Grantu programmā saņemtais finansējums nav jāatmaksā, tas nerada nekādas saistības un kalpo tikai vienam mērķim – atbalstīt uzņēmēju un biznesa ideju. Ik gadu saņemam aizvien lielāku pieteikumu skaitu, un uzņēmējiem šī ir lieliska iespēja pārliecināties par savas ieceres dzīvotspēju. Pirmkārt, strukturēti aprakstot to granta pieteikumā, un, otrkārt, atbildot uz ekspertu jautājumiem, kas pieteicējiem bieži vien sniedz vērtīgu skatu no malas. No pirmā soļa speršanas biznesā bieži vien attur bailes no saistību uzņemšanās. “(ie)dvesma” mazina šo barjeru un iedrošina cilvēkus sākt un attīstīt uzņēmumus,” saka SEB bankas Mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas vadītājs Ģirts Priede.

Saņemto pieteikumu atlase notiks trīs kārtās, – vispirms tiks vērtēta projekta atbilstība programmas nolikuma kritērijiem, tad biznesa idejas potenciāls un projektu pieteicēju prezentācijas, kā arī atbildes uz žūrijas jautājumiem. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks novembrī.

Grantu programma “ie(dvesma)” darbojas no 2017. gada, tās ietvaros atbalstu ir saņēmuši jau 58 biznesa projekti. Kopējā septiņos gados grantu finansējumā piešķirtā summa pārsniedz 450 tūkstošus eiro.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk