Image

Mūsdienu straujajā dzīves ritmā tehnoloģijas un finanšu pakalpojumi nemitīgi attīstās, piedāvājot arvien jaunas iespējas un risinājumus mūsu ikdienas vajadzībām. Ja pirms desmit gadiem norēķināšanās ar telefonu vai rokassprādzi šķita kaut kas no zinātniskās fantastikas, tad šodien tā ir ikdienas realitāte. Strauji attīstījušās arī dažādas finansēšanas iespējas – šobrīd ir pieejami dažādi finanšu pakalpojumi, kas ļauj iegādāties preces un pakalpojumus, ja par tiem nevar norēķināties uzreiz. Lai palīdzētu izvēlēties piemērotāko risinājumu, rakstā “Inbank” vadītājs Dainis Skrinda salīdzina nomaksas, “sadali daļās” un nomas priekšrocības.

“Tehnoloģiju attīstība un jaunu finanšu pakalpojumu piedāvājumi ļauj mums dzīvot ērtāk un elastīgāk. Tā kā situācijas un klientu vajadzības ir dažādas, svarīgi izvēlēties piemērotāko risinājumu. Šādi mēs varam ne tikai uzlabot savu dzīves kvalitāti, bet arī gudri plānot savus izdevumus, saglabājot finansiālo stabilitāti un neatkarību,” ir pārliecināts D. Skrinda.

Nomaksa – lielākiem pirkumiem uz garāku termiņu

Nomaksa ir tradicionāls un plaši pazīstams finanšu pakalpojums, kas ļauj iegādāties preces ar iespēju norēķināties par tām vēlāk. Šis risinājums ir piemērots lielākiem pirkumiem, kuru vērtība var sasniegt pat 10 tūkstošus eiro un vairāk. Nomaksas termiņš var būt līdz pat 72 mēnešiem, un ne vienmēr, bet vairumā gadījumu var ietvert procentu maksājumus.

“Inbank” dati rāda, ka vidējā nomaksas summa ir aptuveni 500 eiro, bet vidējais termiņš – 24 mēneši. Nomaksu visbiežāk izmanto dārgākas elektronikas un mājsaimniecības preču iegādei. Šis risinājums ir ideāli piemērots situācijās, kad nepieciešams iegādāties lielu un dārgu preci, piemēram, jaunu televizoru, ledusskapi vai veļasmašīnu.

“Pērc tagad, maksā vēlāk” – ērtākai budžeta plānošanai nepārmaksājot

Šis ir salīdzinoši jauns pakalpojums, kas piedāvā iespēju sadalīt pirkuma kopējo vērtību trīs, sešos vai divpadsmit maksājumos. Šī apmaksas metode ļauj ērtāk un elastīgāk plānot savu vai visas mājsaimniecības budžetu, izvairoties no lieliem vienreizējiem izdevumiem, kā arī dot priekšroku kvalitatīvākiem produktiem vai pakalpojumiem.

Galvenā atšķirība no nomaksas ir tā, ka “pērc tagad, maksā vēlāk” netiek piemēroti procentu maksājumi, t.i. bez noformēšanas maksas, pirmās iemaksas vai procentu maksājumiem. Piemēram, 600 eiro pirkuma gadījumā maksa ir 200 eiro vienā reizē trīs mēnešus. Pirmais maksājums ir jāveic mēnesi pēc pirkuma veikšanas.

Tas ir lielisks risinājums mazāku summu preču un pakalpojumu apmaksai, sākot no 75 eiro. Šo pakalpojumu var izmantot neplānotām medicīniskām operācijām, kvalitatīva un ilgtspējīga apģērba iegādei vai pat ceļojuma apmaksai, izmantojot izdevīgu pēdējā brīža piedāvājumu. “Pērc tagad, maksā vēlāk” ļauj iegādāties nepieciešamās lietas un pakalpojumus, neuztraucoties par lielu vienreizēju izdevumu, un neradot pārmērīgu finansiālo slodzi. Tāpat šis ir parocīgs risinājums gadījumā, ja jāiegādājas vairākas lietas vienlaikus, piemēram, iekārtojot mājokli, jo ir iespēja visu pirkuma groza summu sadalīt daļās.

Noma – mūsdienīgākam dzīvesveidam

Mūsdienu straujais tehnoloģiju attīstības temps rada vēlmi nepārtraukti atjaunināt savas izmantotās ierīces un risinājumus, lieki nepārmaksājot. Šeit īstā izvēle būs nomas pakalpojums, jo ikmēneša maksājums par nomātu preci būs vidēji par 30 % mazāks nekā tās iegāde uz nomaksu, padarot šo pakalpojumu pieejamāku plašākai auditorijai.

Tas ļauj klientam preci nomāt uz noteiktu laiku un pēc termiņa beigām to atgriezt, lai saņemtu jaunāku modeli. Šis pakalpojums ir piemērots tiem, kas vēlas regulāri izmantot jaunākās tehnoloģijas, piemēram, viedtālruņus, datorus vai citas ierīces, neieguldot lielas summas to iegādē. Papildus tam, nomas pakalpojums ir ilgtspējīgs risinājums, jo lietotās preces atgriež tirgū, samazinot elektronisko atkritumu apjomu.

Izvēlies gudri un atbildīgi!

Visiem šiem finanšu pakalpojumiem kopīgs ir tas, ka tie sniedz elastīgas iespējas iegādāties nepieciešamās preces un pakalpojumus, bet tie vienmēr jāizvēlas atbildīgi. Svarīgi ir rūpīgi izvērtēt savas finansiālās iespējas un izvēlēties risinājumu, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām un budžetam. Finanšu saistības jāuzņemas pārdomāti, lai nodrošinātu, ka tās nerada nevajadzīgu slogu nākotnē.

Inbank Latvia vadītājs Dainis Skrinda uzsver, ka mūsdienu klienti novērtē ne tikai ērto un vienkāršo pieteikšanās procesu, bet arī atsaucīgo klientu atbalstu un personīgus piedāvājumus.

“Mums ir svarīgi būt par uzticamu partneri mūsu klientiem, nodrošinot viņiem vispiemērotākos finanšu risinājumus,” norāda D. Skrinda.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk