Image

Katru dienu finanšu krāpnieki mēģina izvilināt iedzīvotāju naudu – viņi zvana vai sūta īsziņas un e-pastus, izliekas palīdzam, iebiedē vai piedāvā to, ko patiesībā nemaz nedomā dot. Lielākai ticamībai viņi mēdz iejusties dažādās lomās un ļoti pārliecinoši izlikties, piemēram, par policijas, bankas vai pasta darbinieku, valsts ierēdni un pat draugu vai radinieku. 

Telefonkrāpnieki melo ļoti prasmīgi, tāpēc svarīgi laikus viņus atpazīt un neturpināt saziņu – iesaka #viedpircējs kampaņas “Met nost!” organizētāji Mastercard un Finanšu nozares asociācija (FNA).

Lai palīdzētu savlaicīgi atpazīt un neiekrist telefonkrāpnieku meistarīgi izliktajās lamatās, kampaņas ietvaros ir sagatavots informatīvs materiāls ar padomiem, kā savlaicīgi atpazīt krāpniekus un nekļūt par viņu upuri. Šo materiālu drukātā formātā bezmaksas varēs saņemt visas Latvijas pašvaldības, lai izvietotu to reģionu iedzīvotājiem brīvi pieejamās vietās. Savukārt vēl plašākas auditorijas informēšanai digitālo materiāla versiju nosūtam arī Jums – priecāsimies, ja publicēsiet to savā izdevumā, lai ar to varētu iepazīties pēc iespējas lielāks iedzīvotāju skaits.

Informatīvais materiāls PDF formātā pieejams šeit.

Par #viedpircējs:

Informatīvā kampaņa #viedpircējs, ko organizē Mastercard un Finanšu nozares asociācija, norisinās jau piekto gadu, katru reizi par savu mērķi izvirzot Latvijas sabiedrības finanšu pratības un personiskās finanšu drošības jautājumu veicināšanu. Šogad kampaņas mērķis ir palīdzēt senioru auditorijai apbruņoties ar zināšanām un saglabāt pārliecību, lai neuzķertos uz telefonkrāpnieku paņēmieniem. Kampaņa norisināsies no 1. līdz 31. jūlijam, nodrošinot viegli uztveramus informatīvus materiālus, pasākumus un citas saistošas aktivitātes par digitālās drošības jautājumiem un drošu viedtālruņu izmantošanu saziņai ar nepazīstamiem kontaktiem. Sekot līdzi kampaņas gaitai un aktivitātēm ir iespējams #viedpircējs Facebook lapā: https://www.facebook.com/viedpircejs/.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk