Image

Šovasar jau septīto gadu norit SEB Youth LAB prakses programma, piedāvājot studentiem iespēju piedalīties inovatīvā vasaras praksē divu mēnešu garumā. Interese piedalīties Youth LAB ar katru gadu aug, un arī šogad visā Baltijā saņemts rekordliels pieteikumu skaits – 2374. Pēc atlases dalībai programmā visā Baltijā tika izvēlēti 110 studenti, no kuriem 32 pievienojušies SEB komandai Latvijā. Prakses programma sākās 1. jūlijā un ilgs līdz pat 31. augustam.

SEB Youth LAB vasaras prakse piedāvā jauniešiem gan iepazīties ar darba specifiku dažādās bankas pārvaldēs, gan arī iesaistīties Inovāciju nedēļā un darboties pie jaunu risinājumu radīšanas dažādu bankas struktūrvienību ikdienas izaicinājumiem, kas atšķir Youth LAB no citām prakses programmām.

“SEB Youth LAB vasaras prakses programma jauniešiem sniedz iespēju ne tikai augt un iegūt profesionālu pieredzi izvēlētajā jomā, bet arī aktīvi piedalīties bankas ikdienā un radīt jaunas idejas. Youth LAB jaunieši ir daļa no SEB komandas, tādēļ viņu radītās idejas bieži vien tiek realizētas arī praktiski. Mums ir liels prieks, ka interese par Youth LAB programmu katru gadu aug. Cenšamies ieklausīties programmas absolventu ieteikumos un katru gadu ieviest kaut ko jaunu, lai studentiem šie divi mēneši paietu patiešām jēgpilni un palīdzētu viņu personīgajai un profesionālajai attīstībai,” norāda SEB bankas Personāla pārvaldes vadītāja Anita Segliņa.

No 15. līdz 19. jūlijam praktikanti, sadarbojoties ar Youth LAB jauniešiem no citām Baltijas valstīm, piedalīsies Inovāciju nedēļā un strādās pie inovatīviem risinājumiem bankas piedāvātajiem izaicinājumiem. Šogad jaunieši domās un piedāvās idejas, kā veidot iekļaujošāku vidi bankā, veicināt uzkrājumu un ieguldījumu kultūras attīstību, kā arī testēs idejas jauniem pakalpojumiem dažādām paaudzēm.

“Tāpat kā iepriekš, arī šogad jaunieši sadalīsies komandās un strādās pie reāliem izaicinājumiem. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, praktikanti darbosies vienu nedēļu, katru dienu veicot konkrētus uzdevumus, lai tuvotos mērķim,” skaidro SEB bankas inovāciju vadītāja Ance Āboliņa.

“Vienu dienu komandas iedziļināsies izaicinājumā un precizēs, kas ir viņu fokusa klients, citu – radīs prototipus. Šādi ir iespējams strādāt pakāpeniski un iedziļināties izaicinājuma detaļās, tādējādi nonākot pie radošām idejām un efektīvākiem risinājumiem. Ar nepacietību gaidām Inovāciju nedēļā sniegtos jauniešu risinājumus.”

“Ceru, ka Youth LAB prakse man sniegs iespēju ne tikai iegūt pieredzi jomā, kurā mācos, kas ir mārketings un sabiedriskās attiecības, bet arī tīkloties un sadarboties ar citiem praktikantiem un dažādu jomu profesionāļiem – tas noteikti būs vērtīgi turpmākajām karjeras gaitām. Īpaši novērtēju iespēju konsultēties ar mentoru, kas sniedz atbalstu un palīdz profesionālajā izaugsmē,” stāsta Youth LAB praktikante, Rīgas Stradiņa universitātes studente Evelīna Jansone.

Iepriekšējo sešu gadu laikā Youth LAB praksi visā Baltijā izgāja vairāk nekā 450 jaunieši. Daļa no viņiem turpina savas darba gaitas bankā. Pērn programmā piedalījās 83 praktikanti, no kuriem 32 bija Latvijā. Arī šovasar SEB komandai Latvijā pievienojušies 32 jaunieši, kuri darbojas septiņās dažādās pārvaldēs – finanšu, mārketinga un komunikācijas, cilvēkresursu, IT, klientu apkalpošanas, darījumu nodrošināšanas un kreditēšanas.

Youth LAB programmai katru gadu var pieteikties dažādu studiju programmu audzēkņi – gan finanšu, matemātikas, multimediju, gan arī citu nozaru topošie profesionāļi. Aicināts ir ikviens, kurš studē otrajā vai kādā no augstākiem kursiem un vēlas gūt pieredzi, strādājot kādā no bankas piedāvātajām struktūrvienībām. Programma ilgst divus mēnešus, tās laikā jaunieši saņem atalgojumu 850 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Materiāli

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk