Image

SEB banka piešķīruši faktoringa aizdevumu 200 tūkstošu eiro apmērā Latvijas uzņēmumam Texora, kas ražo industriālā tekstila produktus. Uzņēmuma ražotnes atrodas ne tikai Jelgavā, bet arī Lielbritānijā un Spānijā, turklāt šobrīd tas būtiski paplašina darbību, pieņemot jaunus darbiniekus un iegādājoties iekārtas.

Pirms desmit gadiem dibinātais uzņēmums Texora ražo tekstila izstrādājumus kravu pacelšanai, stiprināšanai un drošībai (virves, štropes, siksnas u.c.). Faktoringa līgums ļaus uzņēmumam stiprināt naudas plūsmu laikā, kad tas būtiski paplašina savu darbību.

“Esam pieņēmuši jaunus darbiniekus un iegādājušies iekārtas 300 tūkstošu eiro vērtībā. Mūsu produktus piegādājām praktiski visā pasaulē, un pēdējo divu gadu laikā izjūtam būtisku pieprasījuma kāpumu. Faktorings ir piemērots finanšu instruments, kas palīdzēs nostiprināt uzņēmuma naudas plūsmu apstākļos, kad tas strauji aug un plāno arī turpmāku izaugsmi,” saka Texora valdes loceklis Edvīns Mineiķis.

“Faktorings augošam uzņēmumam uzlabo naudas plūsmu, jo maksājumus tas saņem uzreiz pēc rēķinu iesniegšanas. Eksporta gadījumā šis instruments ļauj arī izvairīties no valūtas kursu svārstību riska. Texora ir lielisks piemērs, kur Latvijas uzņēmums ir atradis nišu ar milzīgu izaugsmes potenciālu – to pierāda uzņēmuma izaugsme pēdējo gadu laikā un ieceres turpmākajai attīstībai. Ceram, ka ar SEB bankas atbalstu šim Jelgavā bāzētajam uzņēmumam izdosies vēl mērķtiecīgāka un noturīgāka izaugsme,” norāda SEB bankas Mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas vadītājs Ģirts Priede.

Faktoringa pakalpojumu Texora izmanto pirmo reizi. Uzņēmums ir dibināts 2014. gadā, pašlaik tajā strādā aptuveni 30 darbinieki. Uzņēmumu ir izveidojuši industriālā tekstila nozares vadošie speciālisti ar daudzu gadu pieredzi šajā jomā.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk